باورهای اشتباه در مورد سرطان
گرچه در بسیاری از کشورها نمی توان با قاطعیت به این سوال پاسخ گفت اما به عنوان مثال در آمریکا نیمی از مردان و یک سوم زنان در طی دوران زندگی سرطان را تجربه خواهند کرد. امروزه میلیون ها نفر مبتلا به سرطان هستند و یا در گذشته به ان مبتلا بوده اند.
خطر گسترش سرطان های شایع با تغییر الگو و سبک زندگی مثل پرهیز از دخانیات ، محدودیت مواجهه با نور خورشید ، فعالیت بدنی ، داشتن وزن متناسب ، محدودیت مصرف الکل و تغذیه صحیح تا حدودی کاهش یافته است.
برخی از سرطان ها با رفتارهای ما احتمال بروز بیشتری پیدا می کنند.
زخم ها و صدمات چه ارتباطی با سرطان دارند؟
باور غلطی وجود دارد که زخم را منشا بروز سرطان می داند. این برداشت اشتباه است در واقع بعد از یک زخم جدی و یا شکستگی استخوان ما ناچار به استفاده از بررسی های پزشکی هستیم و در ضمن آن ممکن است شواهدی از سرطان پیدا شود . این علامت نه به خاطر زخم بلکه احتمالا از گذشته دورتر آغاز شده است. هرجند گاهی زخم های ناشی از سوختگی سال ها بعد از بهبودی محل شروع سرطان پوست خواهند بود.
نقش استرس و تنش های زندگی در بروز سرطان چیست؟
علیرغم بررسی های بسیار برای یافتن نقش استرس در بروز سرطان ، هیچ دلیل قابل قبولی در آن مورد یافت نشده است گرچه ثابت شده است در زمان بروز استرس توان سیستم ایمنی تا حد زیادی کاهش می یابد. همچنین مطالعه ای گسترده که در دانمارک انجام شد نشان داد که زنانی که در معرض استرس های شدید مثلا طلاق یا مرگ یکی از بستگان قرار گرفته اند در مقایسه با زنانی که چنین استرسی نداشته اند در حدودی بیشتر از حد نرمال به سرطان سینه مبتلا شده اند. با این همه همچنان هیچ ارتباط مشخصی بین استرس و بروز سرطان بدست نیامده است.
آیا سرطان قابل انتقال و واگیر است؟
خیلی ها گمان می کنند که سرطان مانند سرما خوردگی یا سایر بیماری های واگیر می تواند منتقل شود! به طور قطع سرطان از طریق فرد به فرد منتقل نمی شود و نیاز به پرهیز از ارتباط با بیمار سرطانی نیست؛ برعکس بیمار سرطانی باید در میان جمع باشد و تحت حمایت جسمی و روانی اطرافیان قرار گیرد.
منبع "مدرسه کاوب
:: موضوعات مرتبط:
پزشکی ,
,
:: برچسبها:
طرز بر خورد صحیح با سزطان ,
:: بازدید از این مطلب : 1413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0